Βρείτε το αυτοκίνητο: Δείτε το νέο Quiz Follow Driving_Life on Twitter FB Follow Driving Life on Buzz Email Driving Life

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

KIA Venga 1,4

Στα χέρια μας είχαμε για δοκιμή το KIA Venga 1.4 αυτή τη φορά, δυστυχώς για λιγότερη ώρα απ'όση επιθυμούσαμε όμως. Το αυτοκίνητο μας το παρείχε η KIA Autopoint στην λαχαναγορά Θεσσαλονίκης.


Το συγκεκριμένο μοντέλο ξεπερνά μόλις κατά 6,8 εκατοστά τα 4 μέτρα, πράγμα το οποίο όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι περιορίζει τους εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι είναι πολύ καλοί. Στην βελτίωση του χώρου για τους πίσω επιβάτες, συμβάλουν αρκετά τα μετακινούμενα κατά τον διαμήκη άξονα, πίσω καθίσματα. Αυτό το σύστημα, θυσιάζει, ελάχιστα βέβαια, τον χώρο αποσκευών, στον οποίο υπάρχει και πρίζα 12V. Ο τρόπος μετακίνησής τους είναι όμοιος με την ρύθμιση των εμπρόσθιων καθισμάτων.

Καθίσματα ρυθμισμένα τέρμα μπροστά και τέρμα πίσω

Στην κεντρική κονσόλα, τα χειριστήρια είναι σωστά τοποθετημένα, και εύχρηστα. Εντυπωσιάζει η σχεδίαση της κονσόλας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την ποιότητα των πλαστικών, η οποία κυμαίνεται στον μέσο όρο. Θετική είναι η ύπαρξη χειριστηρίων στο τιμόνι, καθώς και η ύπαρξη της εισόδου USB αλλά και AUX IN. Οι χώροι για μικροαντικείμενα δεν λείπουν, και ο χώρος στο ντουλαπάκι είναι αρκετός και διαθέτει και ένα ραφάκι για κάποιο βιβλίο, ή κάποια έγγραφα. Σε όλες τις πόρτες υπάρχουν θήκες για μικροαντικείμενα, καθώς και για μπουκάλια.


Ο κινητήρας του Venga, είναι ο νέος 1400άρης που εξοπλίζει επίσης το Cee'd και το Pro Cee'd, αποδίδει 90 ίππους, οι οποίοι είναι ικανοποιητικοί, αλλά δεν εντυπωσιάζουν με την απόδοσή τους. Η κατανάλωση κυμαίνεται στα 7-7,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, με τον κλιματισμό κλειστό. Βέβαια λόγω του σύντομου χρόνου της δοκιμής, δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι κατά πόσο οικονομικό είναι το αυτοκίνητο σε συνθήκες καθημερινής χρήσης.

Η ανάρτηση είναι αρκετά άνετη, αλλά δεν εμπνέει για γρήγορη οδήγηση. Βέβαια κατά τον σχεδιασμό αυτού του αυτοκινήτου, και την επιλογή των ρυθμίσεών του, δεν πιστεύουμε πως η KIA είχε στα υπόψιν της, οδηγούς οι οποίοι θα το οδηγήσουν σαν αγωνιστικό μοντέλο. Βέβαια είναι σίγουρο πως με την συγκεκριμένη συμπεριφορά του αυτοκινήτου, θα μπορέσετε πολύ άνετα να κάνετε ένα ξεκούραστο ταξίδι.

Η τιμή του αυτοκινήτου, ανάλογα πάντα με την έκδοση, είναι μεταξύ 13900€ και 16500 στα 1400 κυβικά εκατοστά. Η ακριβότερη έκδοση του μοντέλου είναι με τον 1600άρη κινητήρα, και ανέρχεται στα 18900€.

Τεχνικά Χαρακτηριστηκά:
Κυβισμός: 1396 (κ.εκ.)
Ιπποδύναμη: 90 hp
Μέγιστη ροπή: 139 Nm
Τελική ταχύτητα: 167 χλμ/ώρα
Επιτάχυνση (0-100 χλμ/ώρα): 12,9 δευτερόλεπτα
Μέση κατανάλωση (μικτός κύκλος): 6,2 λίτρα / 100 χλμ

Μας άρεσε:
+ Σχεδίαση / εργονομία κεντρικής κονσόλας
+ Χώροι
+ Μετακινούμενα πίσω καθίσματα

Δεν μας άρεσε:
- Ποιότητα πλαστικών
- Έλλειψη "νεύρου" στην συμπεριφορά του μοτέρ
- Αίσθηση που αφήνει στο χέρι το ντουλαπάκι

Φωτογραφίες:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου