Βρείτε το αυτοκίνητο: Δείτε το νέο Quiz Follow Driving_Life on Twitter FB Follow Driving Life on Buzz Email Driving Life

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Skoda Octavia 5 1,2 TSI

Αυτή την εβδομάδα δοκιμάσαμε το Skoda Octavia 5 με το μικρότερο διαθέσιμο μοτέρ, το 1,2 TSI. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Skoda ΒΙΑΜΑΡ στην Βασ. Όλγας 249 και τον Κο. Δανδίνη Κυριάκο που μας παρείχαν το αυτοκίνητο για την δοκιμή.



To αυτοκίνητο είναι το γνωστό best seller της εταιρίας. Έχει το ίδιο αμάξωμα χωρίς καμία εμφανισιακή διαφορά. Η διαφορά βρίσκεται στον κινητήρα, ο οποίος είναι ο καινούριος 1200 κυβικών εκατοστών του Group Vag, που χρησιμοποιήται και στο Golf που είχαμε δοκιμάσει παλαιότερα. Αυτή τη φορά, καταφέραμε να δούμε τις δυνατότητές του

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Honda Insight 1,3

Αυτή την εβδομάδα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Honda που μας παρείχε για δοκιμή ένα από τα υβριδικά της μοντέλα, το Honda Insight.


Το Insight, ήταν η αρχή στον τομέα των υβριδικών για την Honda. Το αυτοκίνητο παίρνει κίνηση από ένα βενζινοκινητήρα 88 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 14 ίππων, αποδίδοντας συνολική συνδυασμένη ισχύ 98 ίππων οι οποίοι επαρκούν για να κινήσουν αξιοπρεπώς το αμάξωμα των 1200 κιλών. Σε αυτό το υβριδικό, ο ηλεκτροκινητήρας

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Hyundai i10 1,2

Γι'αυτή την εβδομάδα είχαμε στα χέρια μας το Hyundai i10 1,2. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Hyundai Autopoint στην λαχαναγορά Θεσσαλονίκης που μας παρείχε το αυτοκίνητο, για όσο χρόνο το χρειαζόμασταν.


Βλέποντας το i10 καταλαβαίνουμε αμέσως ότι πρόκειται για τον αντικαταστάτη του Atos, του αυτοκινήτου πόλεως της Hyundai. Οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις του, το καθιστούν ιδανικό για τις συνθήκες που επικρατούν μέσα στις πόλεις, αφού η διαδικασία στάθμευσης γίνεται παιχνίδι ακόμα σε πολύ μικρές θέσεις. Ο σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι αρκετά νεανικός, χωρίς όμως να καταφεύγει σε ακρότητες.

Τρίτη 10 Αυγούστου 2010

KIA Venga 1,4

Στα χέρια μας είχαμε για δοκιμή το KIA Venga 1.4 αυτή τη φορά, δυστυχώς για λιγότερη ώρα απ'όση επιθυμούσαμε όμως. Το αυτοκίνητο μας το παρείχε η KIA Autopoint στην λαχαναγορά Θεσσαλονίκης.


Το συγκεκριμένο μοντέλο ξεπερνά μόλις κατά 6,8 εκατοστά τα 4 μέτρα, πράγμα το οποίο όμως δεν μπορούμε να πούμε ότι περιορίζει τους εσωτερικούς χώρους, οι οποίοι είναι πολύ καλοί. Στην βελτίωση του χώρου για τους πίσω επιβάτες, συμβάλουν αρκετά τα μετακινούμενα κατά τον διαμήκη άξονα, πίσω καθίσματα. Αυτό το σύστημα, θυσιάζει, ελάχιστα βέβαια, τον χώρο αποσκευών, στον οποίο υπάρχει και πρίζα 12V. Ο τρόπος μετακίνησής τους είναι όμοιος με την ρύθμιση των εμπρόσθιων καθισμάτων.

Καθίσματα ρυθμισμένα τέρμα μπροστά και τέρμα πίσω