Βρείτε το αυτοκίνητο: Δείτε το νέο Quiz Follow Driving_Life on Twitter FB Follow Driving Life on Buzz Email Driving Life

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Nissan Pixo 1,0

Η δοκιμή αυτής της εβδομάδας αφορά το Nissan Pixo. Ευχαριστούμε πολύ τον κύριο Ιορδανίδη Κυριάκο, και την Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης που μας παρείχε το αυτοκίνητο για την δοκιμή.


Όταν πρωτοβλέπουμε το Pixo, ξέρουμε αμέσως ότι πρόκειται για ένα αυτοκίνητο πόλης. Αυτό που δεν ξέρουμε όμως, είναι ότι δεν μας περιορίζει μόνο σε αυτό το περιβάλλον. Ο τρικύλινδρος δωδεκαβάλβιδος κινητήρας των 996 κυβικών εκατοστών, αποδίδει 68 ίππους και 90 Nm ροπής. Αυτά τα νούμερα αρκούν ώστε να δώσουν στον κινητήρα αρκετή ζωηράδα, και αρκετή δύναμη, ώστε να κινηθεί το αυτοκίνητο σε σχετικά σβέλτους ρυθμούς, ιδίως άν έχουμε στο μυαλό μας τον κυβισμό του. Πρόκειται για ένα σπιρτόζικο μοτέρ, το οποίο σύμφωνα με την εταιρία είναι και πολύ οικονομικό, αφού η μέση του κατανάλωση βρίσκεται στα 4,4 λίτρα, ενώ μέσα στην πόλη καίει μόλις 1,1 λίτρο παραπάνω. Αυτό που διαπιστώσαμε με μεγάλη ευχαρίστηση, είναι ότι το αυτοκίνητο έχει αρκετή δύναμη ώστε να μπορέσει να μας επιταχύνει απο τα 120 εως τα 140 χωρίς να δυσανασχετεί, παρόλο που είχαμε ανοιχτό το Air-Condition και δεν ρίξαμε ταχύτητα, διατηρώντας την πέμπτη σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

VW Golf 1,2 TSI

Αυτή τη βδομάδα δοκιμάσαμε το VW Golf 1,2 TSI, που μας το παραχώρησε η Volkswagen Μανδύλας, αλλά δυστυχώς δεν το είχαμε όσο χρόνο θα θέλαμε, καθώς οι υπάλληλοι, ευγενέστατα μας ενημέρωσαν πως βάση της πολιτικής της εταιρίας, η δοκιμή έπρεπε να γίνει με αντιπρόσωπο μέσα στο αυτοκίνητο, και σε συγκεκριμένη διαδρομή.


Το Golf είναι ένα αυτοκίνητο που έχει φτάσει πλέον στην έκτη του γενιά κι έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο και κυρίως από το νεανικότερο κοινό καθώς ο σχεδιασμός του και το hatchback αμάξωμά του, παρέπεμπε, σε πιο νεανικές και γιατί όχι σπορ καταστάσεις.

Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

Toyota Prius 1,8

Η πρώτη μας δοκιμή είναι γεγονός! Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Toyota Αλεξανδρίδης και κυρίως τον κύριο Χατζηνικολάου Στάθη που μας παρείχε την δυνατότητα να κάνουμε ένα ολοήμερο test drive το υβριδικό τους μοντέλο.






Το αυτοκίνητο που δοκιμάσαμε είναι η τρίτη γενιά του πρωτοπόρου για την ελληνική αγορά αυτοκινήτου που εισάγει η Toyota. Μας δόθηκε το αυτοκίνητο των test drive το οποίο είχε κάπου στα 6700 χιλιόμετρα. Το πρώτο που παρατηρήσαμε, ήταν ότι πήραμε μόνο ένα τηλεχειριστήριο χωρίς κλειδί. Ο αντιπρόσωπος μας εξήγησε, ότι το Prius είχε σύστημα κλειδώματος και εκκίνησης χωρίς κλειδί, με την προϋπόθεση ότι το τηλεχειριστήριο βρίσκεται κοντά στο αυτοκίνητο. Για να ξεκλειδώσουμε το αυτοκίνητο χρειαζόταν απλά να αγγίξουμε τη χειρολαβή του, και όπως μας ενημέρωσαν, όταν θα θέλαμε να το κλειδώσουμε, το μόνο που έπρεπε να κάνουμε ήταν να "χαϊδέψουμε" την χειρολαβή.

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Καλή αρχή!

Σε αυτό το ιστολόγιο, (ευελπιστώ) θα σας παρουσιάζω νέα αυτοκίνητα μετά από ένα εκτενές Test Drive. Θα ΄προσπαθώ να κρίνω τα αυτοκίνητα από την μεριά του φίλου οδηγού-αγοραστή, ώστε να μπορούμε όλοι να βλέπουμε που "κερδίζει" κάποιο αυτοκίνητο σε σχέση με τον ανταγωνισμό και πού υστερεί..

Θα ήθελα, να βλέπω προτάσεις σχετικά με αυτοκίνητα που θα θέλατε να δείτε στον χώρο μας, καθώς και διάφορες ιδέες σχετικά με το τί θα θέλατε να παρατηρήσουμε στα αυτοκίνητα, και τι θα θέλατε να δοκιμάζουμε.

Αυτά τα λίγα για αρχή. Την επόμενη φορά που θα τα πούμε, θα σας έχω κι ένα test drive.